• Technisch Advies Bouw

  Expertise bij vragen of problemen over uw gebouw of woning

  Contacteer ons
 • Lekdetectie

  Zowel in water-, gas-, verwarmings- en afvoerleidingen sporen wij snel en nauwkeurig lekken op, met een minimum aan breekwerk

  Contacteer ons
 • Vochtadvies

  Bij vocht- of condensatieproblemen is een juiste diagnose van de oorzaak cruciaal voor een effectieve aanpak van het probleem

  Contacteer ons

Onze diensten

Lekdetectie

Dankzij onze ervaring en met behulp van onze technologische apparatuur kunnen wij snel en correct lekken opsporen, en dat met het minste breekwerk. Zowel in afvoerleidingen, verwarmingsleidingen, sanitaire leidingen.

Vochtadvies

Vocht tast de bouwconstructie aan, verlaagt het isolatieniveau van de woning en schaadt de gezondheid. In de meeste gevallen wordt een foutieve diagnose gesteld en wordt niet de oorzaak maar alleen de gevolgschade aangepakt.

Technisch Advies Bouw

Wij bieden u onze expertise aan bij bouwproblemen. Merkt u problemen op aan de buitenschil van uw woning, ziet u vochtplekken op de wanden, condens op de ruiten, scheuren in een muur, ondervindt u geurhinder of heeft u een vraag over uw sanitaire of elektrische installatie, … dan staan wij u te woord.


Troeven

Geen breekwerk

Geen breekwerk

Efficiënte analysetechnieken

Efficiënte analysetechnieken

Snelle en correcte lokalisatie van lek

Snelle en correcte lokalisatie van lek

24/24 uur bereikbaar

24/24 uur bereikbaar

Professioneel verslag

Professioneel verslag

Forfaitair tarief

Forfaitair tarief

Interventies in heel vlaanderen

Interventies in heel vlaanderen

Jarenlange ervaring

Jarenlange ervaring


Over ons

Als zaakvoerder van een installatiebedrijf kan ik beroep doen op mijn jarenlange ervaring en expertise in het installeren en onderhouden van sanitaire en centrale verwarmingsinstallaties.

Daarnaast volg ik de nieuwe evoluties in technieken en apparatuur op om te blijven innoveren en de beste service te kunnen garanderen.

 
 

Dankzij onze ervaring en met behulp van onze technologische apparatuur kunnen wij snel en correct lekken opsporen, en dat zonder breekwerk. Zowel in afvoerleidingen, verwarmingsleidingen als sanitaire leidingen.

Wij maken een gedetailleerd verslag op voorzien van beeldmateriaal.
Dit verslag kunt u bij uw verzekeringsmaatschappij indienen.

 • Ziet u vochtige plaatsen op muren, plafond of vloer?
 • Loopt uw waterfactuur te snel op?
 • Hebt u drukverlies op uw radiatoren?
 • Hebt u problemen met afvoer of geurhinder?
 • Ruikt u een gasgeur?

Voor een nazicht van uw installatie en bepaling van de oorzaak kunt u beroep doen op onze service

Contacteer ons


Onze technieken en apparatuur

Ultrasoon

Ultrasoon

Het ultrasoon toestel is een snelle en correcte manier om door middel van een geluidsverschil in leidingen het lek op te sporen. Een lek produceert een minuscuul geluid dat door het gehoor niet waargenomen kan worden.

Infrarood - Thermografie

Infrarood - Thermografie

Dankzij onze infrarood camera kunnen wij middels beeldvorming van temperatuurverschillen lekken opsporen bijvoorbeeld in warmwaterleidingen of een vloerverwarmingssysteem.

Formeergas

Formeergas

Bij deze techniek gaan we de te onderzoeken leidingen opvullen met het onschadelijke en milieuvriendelijke formeergas. Op de plaats van het lek gaat het formeergas ontsnappen en kunnen we deze plaats nauwkeurig bepalen.

Endoscopie

Endoscopie

Met onze compacte endoscoop kunnen in nauwe ruimten leidingen of afvoeren geïnspecteerd worden middels camerabeelden. Met behulp van een verlengsnoer en lokalisatietechniek kunnen camerabeelden gemaakt worden van een volledig leidingtracé zodat eventuele verstoppingen of lekken zichtbaar worden.

Fluorescentiemeting

Fluorescentiemeting

Lekken in daktuinen, platte daken, terrassen, rioleringen en leidingen kunnen gelokaliseerd worden door het gebruik van onschadelijke fluorescentiekleurstoffen en een UV-lamp. Door verschillende afvoerleidingen of compartimenten te vullen met verschillende kleuren pigment kunnen we de locatie van het lek bepalen.

Vochtmeting

Vochtmeting

Met onze vochtmeter kunnen wij de vochtigheid van diverse materialen opmeten. Aan de hand van de meetwaarde kunnen wij de meest vochtige plaatsen bepalen en op die manier de oorzaak onderzoeken. Ook de relatieve vochtigheid en temperatuur in verschillende ruimtes kan gelogd worden in functie van de tijd.

Druktestmeting

Druktestmeting

Bij deze techniek wordt een leiding onder druk gezet, om een lek op te sporen.